Специализация по Търговска медиация

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.
Описание

Институтът за следдипломна квалификация при УНСС и Центъра за правни изследвания на ЮФ на УНСС и Академия по медиация „Едуардс“, САЩ организират Специализация по Търговска медиация (на английски език).

Специализацията по търговска медиация е предназначена да подобри и развие медиационните умения на лица, които са преминали първоначално обучение по медиация. Курсът представлява обучение по специализирана медиация по смисъла на Наредба № 2 от 15.03.2007 и ще послужи като надграждащо обучение на действащи медиатори. Обучението може да помогне и на обучители по медиация да открият нови форми на преподаване на познанията, които имат. В обучението се използва реална търговска медиация, която е усложнена и с много участници. Обучаваните ще преминат през всяка стъпка от процеса на медиация – от поканата към страните, тяхното мотивиране да се явят подготвени и с желание активно да участват в медиационната среща до разрешаването на спора и постигането на трайно взаимноизгодно споразумение.

Продължителността на обучението е 45 астрономически часа и ще се проведе в периода 3 април – 12 юни 2021 г. Преобладаващата част от занятията ще бъдат онлайн, като участниците могат сами да определят времето, в което да се включат индивидуално. Предвидени са пет фасилитирани срещи, разпределени между отделните модули, които ще се провеждат присъствено веднъж на две седмици, в събота или неделя от 17:00 часа, в сградата на Института за следдипломна квалификация при УНСС в гр. София, бул. Климент Охридски 2. Предвижда се възможност и за онлайн участие във фасилитираните срещи.

При успешно завършване на обучението ще получите удостоверение за завършен курс за медиатор по специализирана медиация в областта на търговското право от Института за следдипломна квалификация при УНСС и сертификат от международно признатата Академия по медиация „Едуардс“.

Обучението се води от преподаватели от Академия по медиация „Едуардс“ и фасилитаторите на ИСК при УНСС. Обучителите на Академия по медиация „Едуардс“ са медиатори с над 30-годишен професионален опит и няколко хиляди проведени медиации, както и изтъкнати специалисти по алтернативно разрешаване на спорове. Сред тях са Брус Едуардс, професор Питър Робинсън, съдия Даниел Уайнстайн, Нина Мийрдинг, Ерик Грийн (https://edwardsmediationacademy.com/instructors/). Фасилитаторите на ИСК при УНСС са доцент Таня Градинарова, дългогодишен обучител по медиация и преподавател по граждански процес, и съдия Евгени Георгиев, доктор по право и един от създателите на Центъра за спогодби и медиация към СРС и СГС.

За участие в специализацията се приемат лица, които имат много добри познания по английски език, които са преминали основно обучение по медиация, и които имат опит като: медиатори, провеждали медиации; адвокати, представляващи страни в медиация; съдии, провеждали спогодителни заседания или медиации.

Цената на обучението е в размер на 900 лева.

За допълнителна информация и записване: Полина Никифорова – ИСК при УНСС, каб.105, моб.тел. 0888 000 237, е-mail: P.Nikiforova@ips.bg

Документи за кандидатстване можете да намерите ТУК.

Начало - Край

апр. 03, 2021 - апр. 03, 2021

Начален час - Краен час

08:00 - 17:00

Етикети

Организатор

ИСК при УНСС

Сподели