Алумни клуб на завършилите ЮФ при УНСС организира и проведе 9-тото издание на превърналото се в традиция събитие „Ежегоден бал“ на 11-ти юни 2022 г. в Joy Station, гр. София.

Събитието тази година бе по-специално, защото Сдружение „Алумни клуб на завършилите ЮФ при УНСС“ празнува 10 години от своето създаване. Клубът е учреден на 27 юни 2012 г. в град София от възпитаници на Юридическия факултет на Университета за национално и световно стопанство.

Омбудсманът на Република България – доц. д-р Диана Ковачева поздрави Алумни клуб за дейността и припомни на аудиторията, че институцията на Омбудсмана си сътрудничи вече няколко години със Сдружението. Зам. ректор доц. д-р Росен Кирилов поднесе приветствие от ректорското ръководство на Университета, а доц. д-р. Захари Торманов, декан на Юрдически факултет на УНСС, връчи поздравителен адрес на Сдружението, отбелязвайки професионалното и всеотдайно отношение към развитието на юридическата общността на Юридическия факултет на УНСС. Г-жа Румяна Христова, председател на контролната комисия към Съюз на юристите в България, също поздрави гостите, а от името на генералният спонсор на събитието – Българска обединена банка, г-жа Нина Великова, регионален мениджър на банката за район София Изток, поднесе поздравления за постигнатите успехи към Клуба.

Председателят на организацията Ивайло Енчев припомни на аудиторията, че юбилеят на Алумни клуба е поредния значим момент, който отбелязват юристите на УНСС. През 2020 година УНСС отпразнува 100 години от създаването си, а през изминалата 2021 година Юридическия факултет чества своята 30 годишнина. 3 десетилетия се навършиха и от приемането на Конституцията, като отбеляза, че Сдружението е сред новаторите в своята дейност и е сред най-активните в страната в своята сфера през последните 10 години. Г-н Енчев благодари и на всички колеги и съратници, помагали и развивали каузата през последното десетилетие. Заедно с Любомир Любчев, член на Централния съвет на организацията, те представиха кратка презентация за постиженията на Клуба от създаването му до днес.

След тържествените приветствия традиционно бе открита урна за дарения, а в края на вечерта се разигра и търг, като гостите на събитието наддаваха за подбрани висок клас артикули, любезно предоставени от партньорите на Алумни клуб – Издателства „Сиби“ и „Сиела“, и винарска изба „Балар“. Изненадата на търга бе предоставената картина от изключително талантливия млад художник – инж. Велизар Димитров. Можете да разгледате още от творбите му тук>>. Събраните средства от провелия се търг и урната за дарения Сдружението ще изразходи изцяло в посока наложената политика за развитие и подкрепа на юридическата общност от възпитаници на ЮФ при УНСС.

По повод 10-годишния си юбилей Сдружението бе подготвило и специална празнична програма за гостите на събитето. Специален гост бе номинираната за „Студент на годината“ в категория „Талант“ за 2021г. пианистка Анна-Мария Арсенова, която допринесе за тържествената обстановка с прекрасната си музика. Лауреат на множество международни и национални конкурси, тя е изнасяла концерти на родна земя, както и в Съединените щати, Белгия и Грузия. За втори път на сцената на Бала излезе и комикът Георги Кючуков, който успя да разплаче публиката от смях с неповторимото си шоу.

Снимки за това как протече събитието, можете да разгледате в Галерията и на нашата Фейсбук страница.