Програми със стипендии за обучение в Гърция и САЩ

Юридически факултет Чикаго-Кент, съвместно с Училището по американско право, обявява две взаимно свързани програми със стипендии за обучение след  успешно завършване на програмите.

Стипендиите са  в размер на 100% и 75% за юристи от България.

Свързаните програми са:

  1. Програма в Училището по американско право в Атина, Гърция
  2. LL.M  магистърска Програма  в Чикаго, Илинойс, САЩ

 Програмата в Училището по американско право (School of American Law – SAL Program) започва в Атина  и покрива два семестъра : Септември – Декември и Януари – Май.

Двата семестъра от Програмата в SAL обхващат десет задължителна курса, провеждани на английски език от преподаватели от Чикаго-Кент. Десетте задължителна курса обхващат предметите: Международни бизнес транзакции, Електронна търговия, Сключване на онлайн договори, Конкурентно право, Управление на активи свързани с Интелектуална собственост, Право на интелектуалната собственост, Правен режим на обезпеченията, Глобално право на интелектуалната собственост, Право на търговските марки, Сравнително право, Въведение в американската правна система и техника на изготвянето на правни документи.

Смесената структура на Програмата в SAL обединява пет курса с интензивни занятия на живо в Атина и пет курса с онлайн занятия чрез дигитални средства от традиционна зала за обучение.

След завършване на Програмата в SAL завършилите студенти продължават с обучение по LL.M Програма в Чикаго-Кент в Чикаго, Илинойс, САЩ. Обучението по магистърската програма в Чикаго-Кент завършва с присъждане на LL.M степен по „Американско, международно и транснационално право“ в рамките на един семестър (пет месеца) вместо редовната една академична година. Това е юридическо обучение за следипломна академична степен за завършилите SAL програма.  Завършилите успешно и притежаващи сертификати SAL и   LL.M Чикаго печелят един семестър редовно обучение и междувременно те  ще имат възможност да изберат да продължат още един семестър в Чикаго – Кент за повишаване на тяхната  образователна квалификация в степен ( Ph.D.) в  или като достигнат професионална реализация  ( BAR exam).

 Завършилите Програмата в SAL получават:

  1. Сертификат за завършване на обучение в Училището по американско право. Сертификатът се издава съвместно от SAL и Чикаго-Кент и се подписва от Х. Крент, Декан на Юридическия факултет Чикаго-Кент и Р.Уорнър, Ръководител на Училището по американско право, Професор в Юридическия факултет Чикаго-Кент
  2. След завършване на магистърската програмата LL.M за обучение в Чикаго – Кент по „Американско, международно и транснационално право“ се плучава магистърска диплома от Университета  Чикаго-Кент в Чикаго

Изискванията, на които следва да отговарят кандидатстващите за програмата, са: да са завършили право или да се обучават последна година в специалност Право. Кандидатите трябва да демонстрират техните способности в университетското им обучение като оценки или работен опит. 

Краен срок за кандидатстване: 20 юли 2019 г.

За повече информация>>

Източник на снимката: интернет