Публична лекция „Норберто Бобио, централна фигура в италианската история на правото през ХХ в.“

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.
Описание

Преподавателят в Университета на Източен Пиемонт, Докторантското училище за право на институциите към Университета в Торино и Миланския университет „Бикока“ проф. Марио Лозано ще изнесе публична лекция на тема „Норберто Бобио, централна фигура в италианската история на правото през ХХ в.“ на 12 октомври 2018 в зала Тържествена, УНСС.

Проф. Лозано е почетен доктор на Университета на Хановер, Университета на републиката, Монтевидео, Уругвай; Университета „Карлос III“ в Мадрид и на бразилския Федерален университет на Пернамбуко. Носител е на международни отличия от Германия, Бразилия, Италия, Франция и Австрия. Автор е на над 60 книги и 500 статии, преведени на различни езици, в т.ч. и на български. Превел е произведения на Ханс Келзен, Рудолф фон Йеринг, Реймон Будон и Уесли Хофелд.

На лекцията ще бъде представена и книгата му „Големите юридически системи. Въведение в европейското и извъневропейското право“, чийто научен консултант е преподавателят по Римско право в УНСС доц. д-р Константин Танев.

Начало - Край

окт. 12, 2018 - окт. 12, 2018

Начален час - Краен час

11:00 - 13:00

Място на събитието

София,

Етикети

Сподели