Академия за иновации 2020

Зарежда Събития
Описание

За 7-ма поредна година през 2020 Агенция за иновации Иновейшън Стартър Бокс в партньорство с водещите университети в България организира Академия за иновации 2020 – Bulgaria Innovation Hackathon за студенти. Академия за иновации се реализира с институционалната подкрепа на Европейската комисия в България и с генералната подкрепа на Европейска инвестиционна банка и фондация Америка за България.

Водещи на хакатона са журналистите Даниел Ненчев и Силвия Прибиловска.

Проектът функционира на принципа на факултета по иновации d.school в Станфорд – изнесена образователна програма и учебна инициатива за студенти и преподаватели от различни специалности и всички университети в България, в която студентите усвояват в интензивен курс знания за иновации и представят свои стартиращи проекти пред жури от преподаватели, бизнеса и неправителствени организации с идеална цел.

Тази година в събитието ще участват студенти от 12 университета: Нов български университет , СУ „Св. Климент Охридски“, Технически университет София, Университет за национално и световно стопанство, Американски университет Благоевград, Софтуерен университет, Висше училище по застраховане и финанси, Технически университет Габрово, Висш лесотехнически университет, Медицински университет София, Военен университет „Васил Левски“, Велико Търново, Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“.

Събитието ще се реализира отново под формата на 24 часов Innovation Hackathon (състезание с елементи на програмиране и прототипиране) с награден фонд от 10 000 лв. за отбора студенти с най-креативна и приложима идея, осигурени от Европейската инвестиционна банка и посещение в Брюксел за победителите, осигурено с институционалната подкрепа на Европейската комисия в България.

Основните теми ще бъдат в сферата на естествените, хуманитарните, социалните, технологичните и инженерни науки, бизнес администрация и икономика, изкуства.

Могат да участват младежи от университетите в цялата страна, като те ще трябва да разработят своите идеи под формата на кратки 15-минутни презентации и демо версии на продукти и услуги. Надпреварата се случва в 24 часа под менторството на журито, партньори и членове на екип.

Голямата награда за отбора победител през 2020 г. е 10 000 лв. и посещение в Брюксел. Още две идеи, ще бъдат отличени със специални предметни и парични награди от партньори на Академия за иновации 2020.

Предварителна регистрация за отбори е до края на месец май.

За повече информация>>

Начало - Край

юни 06, 2020 - юни 06, 2020

Начален час - Краен час

08:00 - 17:00

Етикети

Организатор

Иновейшън Стартър Бокс

Сподели