Публична лекция „Да си спортист или артист – въпрос на личен/данъчен избор“

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.
Описание

Алумни клуб на завършилите ЮФ при УНСС организира публична лекция на тема „Да си спортист или артист – въпрос на личен/данъчен избор“ (или някои аспекти относно облагането на спортистите и артистите в международното данъчно право съгласно чл. 17 МСИДДО) на 14 ноември 2019 г. в  Учебна съдебна зала, УНСС, гр. София.

Лекцията има за цел да разгледа някои въпроси относно облагането на артистите и спортистите през призмата на международното данъчно облагане съгласно чл. 17 от Модела на спогодби за избягване на двойното данъчно облагане (МСИДДО). В тази връзка, ще бъдат очертани основните характеристики на въпросната разпоредба, като ще се направи кратко историческо развитие на концепцията – от създаването Й до бъдещите тенденции. Ще бъдат анализирани конкретни примери в международната и българска практика. Презентацията ще даде насоки за развитието на изследваната разпоредба.

Лектор на събитието ще бъде Стойчо Дулевски, възпитаник на ЮФ при УНСС, доктор по право, член на Алумни клуб на завършилите ЮФ при УНСС и на Международната данъчна асоциация. Работи като редовен асистент по данъчно право в УНСС и като данъчен консултант в Икономическа група „Филипов и Партньори“. Специализирал е в Института по австрийско и международно данъчно право към Виенския икономически университет и в Университета в Оснабрюк – Германия.

 

Начало - Край

Ное. 14, 2019 - Ное. 14, 2019

Начален час - Краен час

17:45 - 19:15

Място на събитието

УНСС, София,

Етикети

Организатор

Алумни Клуб на Завършилите ЮФ при УНСС

Сподели